Publiceret

8. december 2016

Visual Composer virker for mange som et plugin sendt fra himlen. Det er let for ikke-tekniske at rykke rundt på elementer på din side og tilpasse dem visuelt. Det er da fantastisk. Eller hvad? Efter at have siddet med en lang række sider både med og uden Visual Composer er vi kommet til den konklusion, at der er gode grunde til ikke at benytte sig af Visual Composer. Nedenfor kan du se, hvorfor vi ikke mener, at du bør installere og bruge Visual Composer. I hvert fald ikke hvis du er seriøs omkring din hjemmeside:

1. Har du købt et tema med Visual Composer er du ikke sikret opdateringer, hvis udvikleren af temaet pludselig stopper temaopdateringer. Det vil efterlade dig med en uddateret version af Visual Composer. Dermed potentielt set et hacker-venligt site.

2. Du er ikke sikker på, at WordPress er kompatibelt med pluginnet i fremtiden. Da WordPress udgav deres Version 4.5 opdaterede de WP’s native jquery version, som ikke var kompatibelt. Det resulterede i at 1.000.000+ sider ikke fungerede.

3. En Visual Composer side er lavet af shortcodes. Så hvis du en dag skal skifte til et tema, der ikke understøtter Visual Composer vil du altså sidde med sider fyldt med shortcodes, som WordPress ikke længere kan læse istedet for dit indhold. Dette ville aldrig ske på en skræddersyet WordPress-side.

4. Visual composer bruger mange underliggende plugins. Heriblandt: http://go-portfolio.com/ og https://da.wordpress.org/plugins/contact-form-7/. Det betyder, at når du opdaterer Visual Composer, opdaterer du også de underliggende plugins. Det kan skabe mange problemer, der er svære at løse. Det er svært at debugge på underliggende plugins i og med at du ikke kan aktivere og deaktivere dem på samme måde som du kan med normale plugins.

5. Du vil som oftest få en mindre pæn side da Visual Composer og ”Gør det selv” ofte hænger sammen. Dit visuelle udtryk kan således blive forstyrret af ikke at have haft nogle klare designlinjer.

6. Der bruges et hav af JavaScript- og CSS-filer. En skræddersyet løsning er mere optimeret. Det vil derfor resultere i en hurtigere side end hvis du har Visual Composer. Det er godt for SEO, hvilket er godt for dig.

7. Som nævnt i punkt 3 er Visual Composer bygget af shortcodes. Den måde WordPress renderer shortcodes på er, at den kører al tekst på din side igennem en PHP-funktion. Funktionen tjekker for tegnene []. Med flere tusind linjer tekst tager det gerne langtid. Derfor vil din sides performance være dårligere end på andre sider.

8. Opstår der problemer på din side vil det som oftest ende med at koste dig flere penge at få en udvikler til at udbedre dem. Det er hurtigere for en udvikler at udbedre problemer i kode end gennem en drag & drop frontend editor.

9. Der laves unødigt meget HTML markup, hvilket både er rodet og også gør din side sløvere end andre.

10. Der er stor sandsynlighed for, at WordPress selv opdaterer med funktionalitet, der er tæt på det samme. Dermed bliver det gjort på den rigtige måde. Du vil derfor kunne få det bedste fra begge verdener fremfor at gå på kompromis.

Vil du vide mere, tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev en gang om måneden for at holde dig opdateret på digitale trends og nyheder indefra.

Fortsæt din læsning

Skriv til os her