Viden
Det er tid til at opgradere fra Magento 1 til Magento 2

Der lukkes ned for Magento 1 sikkerhedsopdateringer i juni 2020. Det betyder, at du skal opgradere, hvis ikke du skal stå med en hullet webshop efter juni 2020.

Hvordan kommer jeg i gang med at opgradere fra Magento 1 til 2?

Det første der skal gøres er, at få dannet et overblik over processen. Det er et stort skift for mange shops, så det kan sagtens betale sig at tage et skridt tilbage og overveje, om det nu er alt man har fået lavet på sin Magento 1-shop, der også er nødvendigt at få med over på Magento 2. Sæt dig derfor ned og lav en liste over, hvilke funktioner du gerne vil have med fra Magento 1 til 2. Selvfølgelig af dine skræddersyede funktioner da Magento 2 stort set kan alt det som Magento 1 kan som standard og mere til. En god ting er at overveje følgende:

 • Hvilke plugins jeg har i dag behøver jeg på den nye shop
 • Skal alle produkter overføres eller skal der ryddes op
 • Skal gamle ordrer med over så jeg har salgshistorikken
 • Skal shoppen have et redesign eller se ud som før
 • Hvilke skræddersyede funktioner er der lavet som skal med over
 • Bruges der tredjepartsprogrammer, der skal flyttes med

Når du har et overblik over ovenstående har du et rigtig godt udgangspunkt for at kunne få vurderet omfanget af flytningen.

Hvad koster det at opgradere fra Magento 1 til Magento 2?

Det vil variere meget af, hvor stor en shop du har. Du kan godt forvente, at der skal lægges en relativt stor investering i flytningen. Der findes værktøjer til at flytte det meste data, men hele den visuelle del (temaet) skal bygges op på ny i Magento 2 ligesom eventuelle plugins skal overføres eller erstattes. Hos Pandi Web kan vi hjælpe dig med at få et overblik over omfanget i flytningen og hjælpe dig med processen fra start til slut.

Hvor lang tid tager det at opgradere fra Magento 1 til Magento 2?

Tiden det tager vil være afhængig af en del forskellige faktorer. Heriblandt hvor stor shoppen er, hvilke ting der skal med over (se ovenfor) samt kommunikationen fra start til slut. I starten af forløbet vil vi fastlægge en tidslinje som der følges. Der vil du kunne se, hvornår de forskellige ting udføres og hvornår du kan forvente at være live med din nye shop. Du vil selvfølgelig kunne bruge Magento 1-shoppen som hidtil mens vi bygger den nye shop. Når den nye shop er klar starter go-live processen (se længere nede).

Hvilke risici er der ved at opgradere fra Magento 1 til Magento 2?

Som med alle større webprojekter er der selvfølgelig nogle risici forbundet med en opgradering fra Magento 1 til 2. Så længe de foregribes og der lægges en solid plan er der dog ingen grund til at frygte opgraderingen. Blandt de risici, der skal afdækkes er følgende:

 • Eventuelle skift af adresser i forbindelse med flytningen. Hvis disse skiftes skal der laves 301-redirects
 • Billeder skal flyttes korrekt medover
 • Overblik over plugins der kan bruges på den nye løsning
 • Crawling af gammel side for at sikre, at alle adresser kommer med over
 • Benchmark af performance på den nye side mod den gamle
Hvad er fordelene ved at opgradere?

Fordelene ved at opgradere fra Magento 1 til 2 er mange. Magento 2 er bygget fra bunden og op. Udviklerne har taget alle learnings fra Magento 1 med over i den nye platform. Det betyder en langt bedre brugeroplevelse i administrationspanelet og en generelt forbedret løsning på stort set alle parametre. Du kan læse mere om fordelene ved Magento 2 fremfor Magento 1 i vores blogindlæg her.

Hvad er processen når jeg skal opgradere fra Magento 1 til 2?

Det første skridt er at vurdere opgavens omfang og indhold (se ovenfor). Herefter vil designprocessen gå i gang. Hvis der er valgt at lave nyt design vil designeren udarbejde et nyt design. Imens designfasen står på vil de første data-migreringstest blive kørt for at sikre, at data kan overføres korrekte fra den gamle til den nye shop.

Når designet er færdigt (eller hvis der ikke er valgt nyt design) vil udviklingsprocessen gå i gang. Her vil designet blive bygget på den nye Magento 2-platform. Det visuelle og funktionaliteten på shoppen vil løbende blive bygget og testet således, at den lever op til de aftalte krav.

Når den nye Magento 2-shop er færdig starter data-migreringen på ny. Gamle kunder og ordrer overføres hvis dette er aftalt. Produkter overføres og der gøres klar til en endelig lagerførsel. Der aftales en go-live-dag, hvor de sidste datamigreringer og go-live processen vil finde sted.

Når den nye shop skal live vil der være en periode på nogle timer (afhængig af hvad der skal overføres), hvor shoppen er utilgængelig. I disse timer overføres de nyeste ordrer, produkter, lagerstatus og kunder således, at alt er kommet med over på den nye shop. Der lukkes for den gamle shop for at sikre, at der ikke placeres ordrer på den mens den nye går live og der dermed er kunders ordrer, som ikke registreres.

Der sikres, at 301-redirects mv. peger rigtigt således, at der ikke tabes Google-placeringer på gulvet. Hvis du vil læse mere om, hvad du skal være opmærksom på når du får nyt site. Kan du læse vores blogindlæg om emnet her.

Kan jeg ignorere den nye version fortsætte på Magento 1?

I teorien er det muligt ja. Det er dog ikke noget, som er anbefalelsesværdigt. Magento 1 vil ikke længere modtage sikkerhedsopdateringer mv., hvorfor der er større risiko for at din shop bliver hacket som tiden går efter juni 2020. Det vil formentlig ikke være kritisk den første tid efter stoppet. Jo længere tid der går jo større bliver risikoen. På den lange bane vil det derfor være en bedre investering at flytte til den nye platform fremfor at blive på en gammel, som ikke længere opdateres og skal have lappeløsninger af din udvikler løbende.

Hvis du vil høre mere om, hvad vi kan hjælpe med og have et bud på omfanget af en flytning af din shop fra Magento 1 til 2 kan du kontakte os på [email protected]

Skal det være Magento?

Hvis du af en eller anden grund har kig på at skifte platform fra Magento kan det være et godt tidspunkt nu, hvis du bruger Magento 1. Du står overfor en større opgraderingsproces, og hvis du alligevel har kig på et andet system kan det ideelle tidspunkt til et skift godt være nu. Vi har lavet en serie, hvor vi gennemgår fordele og ulemper ved diverse shopplatforme. Denne serie kan du finde her.

Seneste artikler
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Shopify News – Oktober 2023
Shopify News – December
Shopify News – November 2023