Viden
Til bureauer: Hvilket program skal du designe dit webdesign i?

Hos Pandi Web arbejder vi sammen med en lang række reklame- og kommunikationsbureauer, hvor vi fungerer som teknisk rådgiver og samarbejdspartner. “Til bureauer” er en serie af artikler, hvor vi forsøger at kaste lys på nogle af de spørgsmål vi oftest får stillet fra disse samarbejdspartnere. Vi håber det kan gøre arbejdet lettere for både eksisterende og kommende samarbejdspartnere. Se en fuld liste over indlæg i serien her.

Når du skal levere dit webdesign til produktion er der mange ting, som skal tages stilling til. Leveringen af materialet har stor betydning for, hvor effektivt og hurtigt udvikleren kan levere et tilfredsstillende resultat. Hvis der ikke er taget højde for de responsive grids i dit design skal udvikleren bruge ekstra tid på selv at tænke disse tanker. Det er dog endnu tidligere i processen, at du kan spare udvikleren tid. Valget af designprogram har stor betydning for, hvor effektivt overleveringen og programmeringen af designet kommer til at foregå.

Hvilket designprogram skal jeg bruge til web?

I “gamle” dage var det Adobe Photoshop, der var moderen til alle webdesigns. Det er det ikke længere. Trenden har bevæget sig væk og videre til et smartere alternativ: Sketch. Sketch gør samarbejdet mellem designer og udvikler endnu tættere. Sketch giver designeren muligheder, som gør det lettere at arbejde med designet for udvikleren, heriblandt

  • Mulighed for at eksportere assets direkte uden at skulle skære dem ud manuelt
  • Pixelmål til udvikleren direkte i designet
  • Gridoversigt og guides
  • Genbrug elementer på tværs af designs
  • Sketch er vektor-baseret, således at alle elementer kan skaleres op og ned uden problemer

Adobe har naturligvis set trenden og arbejder på en pendant til Sketch kaldet Adobe XD. Her i Pandi Web sværger vi dog, for nu, til Sketch da vi ikke mener, at XD er langt nok i udviklingen til at være relevant.

Photoshop er ikke lavet til webdesign, det er Sketch. Det giver en lang række fordele både for dig som webdesigner og for udvikleren der skal transformere dit design til kode. Et skift fra Photoshop eller InDesign vil spare meget tid i hele processen, hvorfor der ikke er nogen grund til ikke at gå igang med Sketch/XD fremfor de gamle alternativer.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev en gang om måneden for at holde dig opdateret på digitale trends og nyheder indefra.

Seneste artikler
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Shopify News – Oktober 2023
Shopify News – December
Shopify News – November 2023