Viden
Skal jeg bruge Magento 1.x eller Magento 2?
Opdatering – maj 2020

Magento stopper supporten for Magento 1 juni 2020. Det vil derfor aldrig give mening at benytte Magento 1, hvis du starter forfra med en ny shop i dag.

Hvis du allerede har en shop på Magento 1 er det tid til at planlægge opgraderingen til Magento 2. Vi har skrevet et indlæg om, hvad du skal være opmærksom på i den forbindelse her.

Opdatering – maj 2017:

Magento meldte i maj 2017 ud, at de har udskudt slutdatoen. Denne er nu udefineret og det eneste vi ved er, at Magento melder ud mindst 18 måneder før support af Magento 1 slutter.

Magento har i mange år været blandt de mest foretrukne webshopsystemer på markedet. Det til trods for, at det for mange har været et uoverskueligt system. Især hvis man ikke er teknisk velfunderet kan det være svært at finde rundt i systemet. Det har skaberne bag den populære platform nu forsøgt at imødekomme. Resultatet er Magento 2, der langt hen ad vejen holder, hvad skaberne lover. Mere brugervenlighed og flere funktioner.

Blandt forbedringerne til administrationspanelet i Magento 2 er bl.a.:

– Responsive og touch-venlig backend, der gør det muligt at tjekke og styre meget af din shop fra mobilen/tablet.

– Forbedret oprettelse af produkter, der nu er lettere at forstå og udføre. Det tager ikke længere en krig at oprette konfigurable produkter mv..

– Automatiske relaterede produkter, mulighed for at bulk-uploade billeder og prissætning ved oprettelse af konfigurable produkter er også muligt nu.

– Ekstra grid-muligheder til lister så du selv kan vælge, hvilke kolonner der skal vises.

– Optimeret adminmenu, der gør det lettere at navigere (når du lige har vænnet dig til forskellen fra 1.9).

– Bedre checkoutflow fra start.

Bag facaden og på det tekniske skilter skaberne også med:

– Øget performance

– PHP7

– Composer

– Varnish (fullpage caching)

– Større krav til tredjepartplugins herunder til kodekvaliteten. Dette gør, at de plugins der fremgår på markedspladsen vil være af højere kvalitet og langt færre fejl ifb. med plugins vil opstå.

Som udgangspunkt lyder ovenstående jo fantastisk. Dog er der delte meninger omkring, hvor meget performance rent faktisk er bedre i 2.0 kontra 1.9. Diverste tests viser forskellige resultater, men 2.0 lader dog til at have overtaget i det samlede billede. Hvis vi kigger på den lange bane er der ingen tvivl om, at Magento 2 er platformen man skal vælge. Skal du starte en ny shop nu bør du derfor placere den på Magento 2.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved at opgradere fra Magento 1.9 til 2.0?

Skal du opgradere fra 1.9 til 2.0 bliver det formentlig en større proces. Det er kun muligt at flytte udvalgte ting fra 1.9 til 2.0. Butiksdata kan relativt nemt flyttes med de officielle dataflytnings værktøjer, men ting som skræddersyede plugins og din webshops tema vil skulle flyttes/kodes op af en udvikler. Det kan være en stor opgave, hvis din webshop bruger mange tredjeparts plugins eller et meget unikt design.

Du skal også være opmærksom på, at URL-adresser flyttes korrekt så du undgår at miste SEO på flytningen.

Hvornår skal jeg opgradere fra Magento 1 til Magento 2?

Magento har officielt meldt ud, at de vil blive ved med at supportere Magento 1.9 frem til udgangen af 2018. Dvs., at Magento 1 stadig modtager opdateringer i den periode. Efterfølgende vil du stadig kunne have Magento 1.9, men sikkerhedshuller vil ikke blive lukket, hvorfor det anbefales at du snarest muligt derefter rykker til en Magento 2 shop.

Du bør derfor allerede nu begynde at planlægge opgraderingen, så du er på forkant med processen.

Seneste artikler
Sådan kan en online konfigurator øge dit salg
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Sådan kan en online konfigurator øge dit salg
Shopify News – December