Viden
Shopify news – September 2023

Er du klar til at dykke ned i de seneste nyheder fra Shopify? I denne udgave af ‘Shopify News’ præsenterer vi septembers mest markante og vigtigste opdateringer og forbedringer. Fik du ikke læst det tidligere indlæg med de vigtigste opdateringer i august? Så kan du læse det lige her.

Hold dig på forkant og få endnu mere ud af din webshop med de nye tiltag. Læs med nedenfor og få et kig på månedens højdepunkter.

Nyt i Shopify i september

Lad os gå lige til sagen: Hvad er nyt i Shopify i september? Intet nyt under solen, når vi siger, at Shopify igen overrasker med nye innovationer og tiltag. Og denne måned er ingen undtagelse. Vi har samlet alle de vigtigste lige nedenfor. Rigtig god læselyst!

Slut med rabatkoder: Automatisk gratis forsendelse

Er du træt af at jonglere med rabatkoder for at give dine kunder gratis fragt eller forsendelse? Shopify har lyttet og introducerer nu en ny og enkel løsning. Nu kan du direkte fra din Shopify-administrator, aktivere en funktion, der automatisk tilbyder gratis forsendelse til dine kunder. Helt uden at de skal bøvle med at indtaste nogle rabatkoder. Det er en direkte vej til at gøre kundeoplevelsen mere gnidningsfri, opmuntre til køb og at vise kunderne at du værdsætter dem. Det er en simpel ændring, der kan være med til at gøre en stor forskel.

Shopify udvider PIN-kode længde i POS systemet

For at øge sikkerheden og fleksibiliteten i Point of sale (POS) systemet har Shopify nu gjort det muligt at anvende PIN-koder med op til 6 cifre. Uanset om du har nye eller eksisterende medarbejdere, kan du nu vælge en PIN-kode med 4, 5 eller 6 cifre, alt efter hvad der passer bedst til din virksomhed.

Bemærk dog, at før du tildeler nogen 5- eller 6-cifrede PIN-koder, skal du sikre dig, at dine enheder er opdaterede. Hvis en enhed er forældet, vil den nemlig kun understøtte en PIN-kode med 4 cifre.

En ny og nemmere vej til flere engroskunder

Med Shopify’s nye Forms-app bliver det nu nemmere end nogensinde at tiltrække og administrere nye engroskunder. Forestil dig, at potentielle kunder kan udfylde og sende deres oplysninger direkte fra din webshop. Når de har gjort det, overføres deres data automatisk til en ny firmaprofil i din Shopify-administration, hvilket sparer dig for manuelt arbejde og tid.
Det gør det lettere for dig at reagere hurtigt, godkende nye kunder, slette dem eller tage en snak om yderligere detaljer. Funktionen er designet til at gøre din hverdag som butiksejer mere strømlinet og effektiv. Alt sammen for at hjælpe dig med at udvide din kundebase uden besvær.

Bedre overblik med ny funktion i Shopify Flow

Shopify Flow har netop lanceret en ny smart funktion: “Log output”-handlinger. Tænk på det som en måde at holde øje med, hvad der sker inde i dine automatiske arbejdsgange. Med denne funktion kan du nu nemt se værdier fra din workflow – en slags kig “bag kulissen”. Hvis du f.eks vil vide, om et produkt er aktivt, vil denne handling vise dig præcis det. Det gælder både de tekniske dele som HTML-tags, men også de mere brugerorienterede informationer. På den måde får du et fuldendt billede af, hvad der foregår, uden at skulle grave dybt eller gætte.

Nye bundles muligheder med Shopify API

Nu bliver det endnu nemmere for forhandlere at tilbyde produktbundles – det vil sige flere produkter der sælges sammen som én pakke. Denne metode kan være med til at øge salget ved at tilbyde kunderne merværdi og skræddersyede kombinationer præcis til dem. Er du en af dem der bruger Hydrogen, Shopifys moderne frontend-ramme, er der gode nyheder! Med Shopify’s nye butiksfront API kan du nemt skabe skræddersyede og bedre produktbundles. Alt i alt giver dette nye tiltag mulighed for at give dine kunder en mere tilpasset købsoplevelse, samtidig med at du øger din gennemsnitlige ordreværdi. 

Funktioner i Shopify

Standard forsendelse nu tilgængelig for Markets Pro

Hvis du er bruger af Shopify Markets Pro, er der nu glædelige nyheder. Markets Pro tilbyder nemlig nu en standardforsendelse via DHL. Denne service giver dig mulighed for at sende internationalt. Rent praktisk vil USPS stå for den første del af leveringen indenlands, indtil pakken når til DHL’s distributionscenter. Hvis du står i den situation, at du allerede får afhentet varer af USPS, kan de også tage dine eCommerce pakker, men hvis ikke, skal de afleveres ved et amerikansk postkontor.

Husk også, at konfigurere fragtpriserne i dine indstillinger, så dine kunder får muligheden for at vælge mellem express eller standard forsendelse ved checkout.

“Admin Actions” til forbedret App-integration

Shopify tager nu skridtet videre for at gøre din shop-administration så gnidningsfri som muligt. Med den nye funktion “admin actions” bliver det nu endnu lettere at integrere apps direkte i Shopify Admin. Det betyder, at du nu kan integrere med dine apps uden konstant at skulle skifte mellem forskellige sider eller kontekster. F.eks., hvis en app har en specifik funktion, du ofte bruger, kan denne nu være tilgængelig direkte fra “flere handlinger”-menuen på siderne for Produkter, Kunder og Ordrer. Tiltaget er designet til at du kan spare tid og dermed gøre din hverdag lettere. 

Automatisk skatteopsparing med Shopify Balance

Endnu en opdatering er blevet lanceret for at styrke dig som butiksejer i din daglige økonomiske administration og planlægning. Forestil dig, at hver gang du laver et salg, bliver den nødvendige salgsskat automatisk sat til side i en speciel konto. Det er præcis, hvad den nye funktion i Shopify Balance gør. Så når det bliver tid til at betale skat, behøver du ikke lede efter pengene eller bekymre dig – de er allerede sat til side og venter. Det er en lille ændring, men en ændring, der gør det hele lidt nemmere og mere overskueligt.

Log af dine enheder uanset hvor du er, med POS Go

Kender du det, at du forlader butikken og pludselig er i tvivl om du huskede at logge ud af kasseapparatet? Med Shopify’s nye POS Go behøver du ikke længere at bekymre dig om det. Den nye “Fjern log ud” funktion giver dig mulighed for sikkert at logge af dine enheder, uanset hvor du er. Med få klik kan du, direkte fra administrationspanelet, vælge den enhed, du ønsker at logge ud fra. Så nu kan du altså altid forlade din butik med ro i sindet.

Forbedringer i Shopify

Oversigt over pixel-forbindelser i ‘kunde begivenheder’ sektionen

I den nyligt opgraderede ‘kunde begivenheder’-sektion kan dine brugere nu få indsigt i, hvordan deres pixels er forbundet. For hver pixel er det muligt at bestemme, om den er tilsuttet via et website, server-side, eller begge dele. Denne nye funktion er særligt nyttig got dem, der ønsker en dybere forståelse af deres app-forbindelser. 

Dog er det vigtigt at bemærke, at det kun er de Apps der benytter den officielle web pixel API eller server pixel API, der vil blive fremvist i denne sektion.

Flere domæner kan nu bruges på det primære marked

I Shopify Markets er der nu landet en ny funktion, der gør det muligt for forretninger at tilpasse deres online oplevelse baseret på sprog og region. Tidligere var man begrænset til at bruge undermapper for at tilbyde forskellige sprogversioner inden for det primære marked. 

Men med den nye opdatering kan shops nu bruge domæner og under-domæner til at tilpasse dette. 

Tag f.eks en butik i Danmark. Her er det nu muligt at have en standard dansk version på shop.dk, mens man samtidigt kan oprette en engelsksproget version for udlændinge, der bor og arbejder i Danmark (expats) og turister, på en anden adresse som en subshop.dk. Det kan være med til at åbne op for en mere nuanceret og brugervenlig tilgang til kunder med forskellige baggrunde og sproggrupper.

Forbedret skabelonsøgning i Shopify Flow

Har du også ofte haft svært ved at finde den rette skabelon i Shopify Flow? Tidligere skulle man indtaste nøjagtige ord for at få et match, hvilket godt kunne være lidt frustrerende. Men nu er der gode nyheder! Med de seneste opdateringer, er søgefunktionen blevet mere intuitiv og forstående over for almindelige søgefraser. 

Det betyder, at hvis du søger på “lavt lager”, vil systemet vise skabeloner, der dækker både “lavt lager” og “udsolgt”, selvom du ikke har angivet det præcist. Endnu bedre er det også, at små stavefejl ikke længere vil forhindre dig i at finde, hvad du søger. For at udforske de nye funktioner kan du besøge Shopify Flow appen og klikke på “Gennemse skabeloner”.

Medarbejderoprettelse i POS app: E-mail er ikke længere påkrævet

Shopify har foretaget en vigtig ændring i deres Point of Sale (POS) system. Tidligere skulle alle medarbejdere, der blev tilføjet til POS-appen, angive en e-mailadresse. Det er ikke længere tilfældet. Nu kan butiksejere og ledere tilføje eller redigere medarbejdere i POS-kanalen eller appen uden at indtaste en e-mailadresse. Det er med til at simplificere processen og samtidig gøre det hurtigere at komme igang med nye medarbejdere. 

Forbedret spamfilter i Shopify Inbox

Shopify introducerer nu et forbedret spamfilter i Shopify Inbox for at sikre, at din indbakke forbliver fri for uønskede beskeder. Det gør det nemmere for dig, at fokusere på at kommunikere med de rigtige kunder uden at skulle filtrere gennem irrelevant indhold. 

Skulle noget mistænkeligt alligevel slippe igennem, vil systemet markere det, så du hurtigt kan vælge enten at svare eller blokere samtalen. Opdateringen er designet til at optimere din tid og effektivitet bedst muligt. 

Bedre overblik over gavekort

Nu bliver det nemmere for dig at holde styr på brugen af gavekort i din butik. Shopify lancerer nemlig nu den nye “Gavekort ID” kolonne i dine rapporter, hvor du hurtigt kan se, hvilke gavekort der er blevet brugt for hver ordre, samt hvilken kunde der har benyttet dem. Det vil være med til at skabe et klarere overblik og samtidig forenkle administrationen af gavekort. 

Sæt dit eget præg på Shopify Inbox chat-knappen

Har du nogensinde ønsket, at chat-knappen på din webshop skulle matche dit brands farver, stil og stemning lidt bedre? Eller har du måske slet ikke tænkt over det? Uanset hvad, kan du med Shopify’s nye forbedring nu nemt ændre udseende og udtryk på din Shopify Inbox chat-knap. Det er blevet super enkelt at vælge mellem forskellige ikoner og tilpasse teksten, så den passer præcis til din shops identitet. Og du kan endda få en forhåndsvisning af dine ændringer i realtid, hvilket sikrer, at alt ser ud som du ønsker, inden du går live med det i din shop.

Nye annoncemuligheder med Shopify Audiences v2.1

Nu bliver det endnu nemmere at ramme plet med dine annoncer. Shopify har nemlig udvidet og forbedret deres annonceværktøjer med lanceringen af Shopify Audiences v2.1. Med denne opdatering får du adgang til bedre algoritmer, der sikrer, at dine annoncer når ud til de mest relevante kunder. Derudover kan du med det nye “Benchmark dashboard” holde øje med, hvordan dine kampagner performer i forhold til lignende butikker, og nemt finde områder, hvor du kan skrue op eller ned for indsatsen. Med denne forbedring tilbyder Shopify nu også en integration med yderligere annonceplatform som TikTok, Snapchat og Criteo, udover de allerede velkendte som Meta, Google og Pinterest. Det betyder altså bredere rækkevidde og endnu bedre muligheder for at optimere din annoncestrategi.

Nye filtreringsmuligheder i Admin med Metafelter

Har du også nogle gange svært ved at finde præcis det produkt, du leder efter i Shopify Admin? Så er der godt nyt. Shopify har nemlig forbedret deres system med nye og intuitive filtreringsfunktioner. Det betyder, at du nu kan dykke dybere ned i produktlisternes detaljer og nemt sortere efter specifikke egenskaber eller kategorier. Du kan nemlig nu filtrere ved hjælp af metafeltsreferencer, som f.eks influencer relationer eller “shop looket” temaer.

Nu får du altså ikke mere for den 25 øre. Det var simpelthen september måneds opdateringer fra Shopify! Vi håber, at det var til gavn, og har du brug for yderligere vejledning eller sparring, så ræk endelig ud.Seneste artikler
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Shopify News – Oktober 2023
Shopify News – December
Shopify News – November 2023