Viden
Google: 32% flere hackede sider i 2016

Sikkerhed på hjemmesider er de seneste år blevet et mere og mere centralt emne. Hackede sider har længe været en irriterende trend, som har været opadgående. 2016 var ingen undtagelse og 2017 bliver det formentlig heller ikke. Ifølge Google har man hos verdens største søgemaskine registreret en stigning på 32% i hackede sider i 2016 sammenlignet med 2015. Man forventer ikke, at det er en trend der stopper i 2017.

Google fortæller også, at disse hacks bliver mere og mere aggressive end tidligere. Google forsøger løbende at advare sider, som er blevet hacket. Dette gøres via Google Search Console. Er din side ikke tilmeldt der er det derfor en god ide at få registreret den med det samme. Det bedste forsvar er dog fortsat at være proaktiv fremfor reaktiv. Det kan koste dyrt, hvis uheldet er ude, og du kan spare dig selv for mange penge, hvis du sørger for, at din side er sikker.

De mest normale hacks på din hjemmeside

Google har i sin rapport også fremlagt 3 af de mest almindelige hacks de ser samt en guide til, hvordan de fjernes. Du kan se disse her:

Gibberish Hack:
Gibberish hacket skaber en lang række falske sider på dit website med tilfældig tekst. Dette bliver gjort for at få disse sider til at fremgå i søgeresultater. Når den besøgende så tilgår siden bliver han/hun sendt videre til en ekstern side. Du kan se, hvordan du renser din side for Gibberish hacket her.

Japanese Keywords Hack:
Japanese Keywords Hacket tilføjer som titlen antyder en række sider med japansk tekst. Disse sider bliver brugt til indtægtsgenerering på affiliate-sites. Somme tider bliver hackerne også tilføjet som ejer af sitet på Google Search Console. Se hvordan du renser din side for Japanese Keywords hacket her.

Cloaked Keywords Hack:
Denne type hack skaber en lang række falske sider på hjemmesiden som kommer til at fremgå i søgeresultaterne. Disse sider vil ofte have samme skabelon som resten af siden, hvorfor det er svært for den besøgende at se, at de er på en falsk side. De falske sider bruges så til at skjule virusfiler eller lignende, som kan ramme de besøgende. Se hvordan du renser din side for Cloaked Keywords hacket her.

Hvordan kan jeg forebygge hacks på min side?

Det bedste man kan gøre er at sikre sin side før den overhovedet bliver hacket. Der findes en række sikkerhedsplugins såsom Sucuri og Wordfence (Kun til WordPress), der kan hjælpe dig med at scanne for filer. Derudover er det vigtigt, at du altid har opdateret dine plugins og fjernet ubrugte temaer/plugins fra din side for at mindske risikoen og sikkerhedshuller. Det er vigtigt, at du ved hvad du laver, da der er mange ting der kan gå galt ved opdateringer af plugins og systemet. Sørg derfor altid for at have en backup som minimum inden du går igang.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev en gang om måneden for at holde dig opdateret på digitale trends og nyheder indefra.

Seneste artikler
Sådan kan en online konfigurator øge dit salg
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Sådan kan en online konfigurator øge dit salg
Shopify News – December