Viden
Gør din video synlig på Youtube

Det kommer formentlig ikke som et chok for dig, at videoer aldrig har været vigtigere end de er nu. 2016 laver ikke om på det, tværtimod. Facebook og Snapchat ser en stor vækst ifb. med videoområdet, men når vi snakker om markedsføring via video er Youtube fortsat den store mastodont på markedet. Det er derfor ofte der du kan kigge, hvis du leder efter best practices i forbindelse med markedsføringen af din video. Det har vi gjort, og vi har samlet det vi mener, er de bedste råd til dig der skal markedsføre dig og din video på Youtube.

Hvorfor Youtube?

Uanset om man kalder det social video eller videomarkedsføring er video en vigtig spiller i din content marketing strategi. Snapchat er perfekt til det øjeblikkelige og uredigerede format. Facebook er perfekt til 360-grader formatet. Youtube er dog stadig kongen af det klassiske videoformat og det ser ikke ud til, at der bliver ændret på det foreløbig.

Med mere end 1 milliard månedlige besøgende er Youtube den anden største søgemaskine i verden (kun overgået af sin storebror Google). Der er med andre ord tale om en kæmpe potentiel målgruppe, men ikke bare det, også en utrolig engageret målgruppe.

– I gennemsnit deler 68% af besøgende videoer fra youtube med andre
– Det tal er 92% på mobil
– Antallet af folk på Youtube pr. dag er steget med 40 % pr. år siden 2014.

Youtube bruges på forskellige måder, og det er vigtigt at have disse brugsmønstre i baghovedet når du skal tænke din video igennem. Eksempelvis besøger mange youtube for at søge en vejledning eller svar på et spørgsmål. For at udstille mig selv har undertegnet flere gange set instruktionsvideoer i, hvordan man binder en butterfly. Jeg kan stadig ikke finde ud af det dog. Hvis du sælger butterflies ville det dog være den perfekte måde at skaffe nye kunder på ved samtidig at løse et problem hos dem.

Hvordan gør du din video synlig?

At gøre sin video synlig og velbesøgt på Youtube er en hel disciplin i sig selv. Med omkring 300 timers uploadet video hvert minut skal der noget til for at skille sig ud. Nedenfor er nogle tips til, hvad du kan gøre ved selve videoens opsætning på Youtube:

Titlen:
Titlen er naturligvis vigtig. Sørg for at have en titel der er sigende ift. indholdet i videoen og også en der forklarer, hvad det er videoen indeholder. Hav gerne dit primære søgeord med i overskriften uden at det virker unaturligt. Titlen skal være interessant nok til at brugeren klikker på den, men beskrivende nok til at de ikke bliver misledt. Sker sidstnævnte smutter de nemlig blot fra videoen med det samme, hvilket skader din placering. Titlen på videoen skal maksimum være 70 tegn for at passe bedst ind i Youtubes opstilling.

Beskrivelsen:
Ligesom titlen skal din tekst være præcis og beskrivende ift. videoens indhold. Lad være med at skrive en roman, men sørg for at holde det kort og præcist. Sørg for at inkluder dine søgeord og hav gerne links med til dine andre kanaler, hvor besøgende kan følge dig og holde sig opdateret omkring din forretning.

Tags:
Tags er en vigtig brik i beskrivelsen af din video. Her skal du sørge for at angive relevante søgeord, som du samtidig forventer, at folk der leder efter videoer som din, vil søge på. Hav mindst 10 tags da disse er essentielle i forbindelse med folks søgninger på Youtube.

Derudover skal du selvfølgelig sørge for, at videoen får nogle afspilninger, jo flere afspilninger (og jo højere viewtime) jo bedre vil dine nuværende og fremtidige videoer også ranke på Youtube. De første afspilninger kan du selv generere ved at dele din video på dine sociale medier. Udover Facebook og Twitter kan det også anbefales, at du laver en 15 sekunders snippet, som du deler på din Instagram (hvis du har Instagram).

Youtube analytics

Så snart du har lavet al arbejdet med at gøre din video synlig er det naturligvis vigtigt at følge op. Her er Youtube analytics et perfekt redskab, hvor du bl.a. kan tracke dine views efter demographics og meget mere. Det er her du får en god ide om, hvorvidt dine videoer er optimeret korrekt.

Youtube analytics er dog et helt redskab for sig, så det vil jeg gå i detaljer med en anden gang.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev en gang om måneden for at holde dig opdateret på digitale trends og nyheder indefra.

Seneste artikler
Sådan kan en online konfigurator øge dit salg
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Sådan kan en online konfigurator øge dit salg
Shopify News – December