WordPress er i skrivende stund det mest benyttede CMS på web. Det er med god grund. Som med alt andet er der dog både fordele og ulemper ved at bruge et givent system. I nedenstående indlæg gennemgår vi nogle af de mest gængse.
Hvilke fordele er der ved WordPress?
WordPress’ brugerflade er blandt de mest brugervenlige på markedet, og det er således let at forstå for de fleste personer, der skal sidde og administrere websitet.
Ubegrænsede muligheder
WordPress er en såkaldt open-source-løsning. Det betyder, at du i teorien kan programmere alt du ønsker i systemet. Hvis du har et meget specifikt ønske til en funktion kan det derfor stort set altid lade sig gøre at implementere.
Mest benyttede system
I og med, at WordPress er det mest benyttede system betyder det også, at det har en bred support hele vejen rundt. Der findes et hav af gode plugins, som kan udvide funktionaliteten i systemet næsten uanset hvad du ønsker dig. Et godt eksempel er WooCommerce, som hurtigt kan gøre dit almindelige website til en webshop. Det er også let at finde et godt webhotel, som understøtter WordPress og mange steder findes der en one-click installation, hvis du selv vil i gang.
Lettere overdragelse
Da WordPress er det mest benyttede system er der naturligt også mange programmører, der til dagligt udvikler nye ting til løsningen. Det betyder også, at du lettere vil kunne overdrage dit website til en ny udvikler uden for meget bøvl. Antaget, at din nuværende programmør har kodet efter WordPress’ standarder vil en ny programmør let kunne tage over og fortsætte arbejdet. Det giver dig en fleksibilitet, som er rar at have.
Hvilke ulemper er der ved WordPress?
Større sikkerhedstrussel
Sikkerheden på websites er et relevant tema, som kun bliver mere relevant. Hackere udnytter i stigende grad sikkerhedshuller på websiteløsninger til eksempelvis at sende spam-mails ud. Konsekvensen kan være en negativ indflydelse på din rangering i søgemaskiner og lukning af din side. Da WordPress er det mest benyttede system er det derfor også det system, som flest hackere udnytter sikkerhedshuller i. Heldigvis kan man ved hjælp af sikkerhedsplugins og løbende opdateringer gardere sig rigtig godt mod truslen. Hos Pandi Web har vi et konkret sikkerhedsprodukt, som sikrer din hjemmeside mod hacking. Alternativt kan du også selv gøre en del for at sikre dit website mod ubudne gæster. Det kan du læse mere om i vores blogindlæg her.
Kræver lidt teknisk snilde at sætte op
Selvom webhoteller i mange tilfælde har en “one-click-installation” til WordPress er det ikke altid, at det er den seneste version som du får. For at være helt sikker på, at det er det skal du hente den seneste version fra WordPress.com, som du efterfølgende skal uploade til webhotellet og installere. Denne proces kræver lidt teknisk snilde.
Opdatering af plugins
Hvis du ikke ønsker at betale dig for opdateringen af plugins og WordPress vil det være en del du selv skal stå for. Udover at det kræver din tid at gøre vil du også kunne risikere, at opdateringer ødelægger funktionalitet på din side. Du vil derfor skulle fejlsøge og fejlrette dette selv.
Hvad skal jeg vælge?
Hos Pandi Web vil vi i langt de fleste tilfælde anbefale WordPress, hvis du skal have et website til dit firma. Hvis du skal have en shop vil vi i mange tilfælde ikke vælge WordPress. Det afhænger dog af, hvilke andre funktioner siden skal have. Hvis du gerne vil have vores bud kan du altid skrive på [email protected] og høre nærmere omkring, hvad vi anbefaler.