Viden
Er PWA begyndelsen på fremtidens web?

Progressive Web Apps (forkortet PWA) vinder i øjeblikket mere og mere frem på internettet. Fordelene ved PWA’er bliver tydeligere og tydeligere i takt med, at barrieren mellem såkaldte Native Apps og Progressive Web Apps nedbrydes.
Der er ingen tvivl om, at Progressive Web Apps har potentialet til at blive kæmpe. Det er selvfølgelig ikke i alle tilfælde, at det kan betale sig at investere i en PWA. Nedenfor får du nogle af fordelene ved PWA’er og en række scenarier for, hvornår det kan give mening at investere i en progressive web app til sin virksomhed.

Fordelene ved Progressive Web Apps fremfor en klassisk mobilside er tydelige:

Hurtigere browsing og bedre oplevelse
Progressive Web Apps kan tilbyde app-lignende sideskift, hvilket gør brugeroplevelsen langt mere behagelig og smooth.

Ingen download
PWA’er kan bruges via webbrowseren og man behøver således ikke først hente og installere app’en før den kan bruges. Dig der ejer PWA’en skal heller ikke igennem et besværligt godkendelsesforløb hos Apple.

Notifikationer
Med PWA’er har du mulighed for at køre appen i baggrunden selv når den ikke aktivt bruges af brugeren. Dette giver dig mulighed for eksempelvis at sende notifikationer til brugeren, hvis der sker noget nyt de skal vide på din side. På mobilen vil det fremgå som notifikationer som de kender dem fra andre apps (iOS understøtter ikke denne feature endnu) og på desktop vises det som website push notifikationer.

Lettere brug på mobil
Med Progressive Web Apps kan brugeren gemme din app ligesom en native app. Det betyder, at de kan tilgå din PWA direkte fra hjemmeskærmen som alle andre apps.

Hvornår giver en PWA mening?

Progressive Web Apps giver som udgangspunkt mening, hvis brugeren foretager en transaktion af på din side. Hos eksempelvis webshops har AliExpress set en konverteringsforøgelse på 100% efter skiftet fra almindeligt mobilsite til PWA. Hvis du i dag har en Native App og har svært ved at få folk til at downloade denne kan det også være en idé at kigge på PWA’er i stedet. Det er billigere at udvikle end Native Apps, kræver mindre vedligeholdelse og er ofte lettere at få brugerne til at gemme på hjemmeskærmen.

Hvad koster det at udvikle en Progressive Web App?

Det afhænger som med alt andet digitalt af, hvad der skal udvikles. Hvad skal applikationen kunne og hvordan skal brugeroplevelsen se ud? Hvis du gerne vil høre mere om, hvad man kan og få en uforpligtende pris på en PWA kan du altid kontakte os for mere info.

Seneste artikler
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Shopify News – Oktober 2023
Shopify News – December
Shopify News – November 2023