Viden
Brug PWA til at sælge mere på din webshop

PWA spås af mange som fremtidens mobile oplevelse på web. Derfor er der også rigtig god grund til at tage det i brug, hvis du driver en webshop. Det giver dig mulighed for at tilbyde dine kunder en hurtigere og mere brugervenlig købsoplevelse.

Hvad er en PWA?

En PWA eller Progressive Web App er en integreret del af dit website, der giver dig mulighed for at tilbyde den besøgende en app-like experience. PWA’en er bygget som en webapp, der gør det muligt for brugeren at hente den ned på hjemmeskærmen uden om app-store og samtidig gøre brug af den i offline mode mv.. Du kan læse mere om webapps i vores blogindlæg her.

PWA og e-commerce

Selvom mobiltrafik på de fleste webshops har overhalet desktoptrafikken. Mange ser dog også, at de fortsat har flest salg fra desktop. En del af forklaringen har været, at man antager/ved, at folk undersøger på mobilen og derefter foretager købet fra computeren. En anden del af forklaringen er dog, at brugeroplevelsen på mobilshops ofte er kluntet, langsom og ikke så brugervenlig som på computeren. Man kan naturligvis ikke skabe mere skærmplads end der er, så det vil være svært at give den samme oplevelse på mobil som på computeren. Det kan dog sagtens gøres langt bedre end på en standard responsivt shop.

Har du prøvet at handle på en almindelig webshop? Formentlig. Har du prøvet at handle via en native app? Formentlig også. Sidstnævnte er langt mere brugervenlig og giver et langt bedre flow. Så i teorien kunne du jo bare få udviklet en app og så ville du kunne øge konverteringen, ik? Formentlig ikke. Udover, at en app oftest er utrolig dyr at udvikle, så vil det i de fleste tilfælde også være svært at få dine potentielle kunder til at downloade den. Løsningen på problemet? PWA/Webapp! Den er billigere at udvikle og kan komme utrolig tæt på den oplevelse, som kunden får i en native-app. Og måske vigtigere formuleret: Den kan komme tæt nok på oplevelsen til, at den er god nok for kunden. Den kan tilmed tilføjes til hjemmeskærmen uden at brugeren skal igennem app-store.

Det er stadig tidligt i PWAs levetid, men Ali Express var en af de tidlige virksomheder på bølgen. De så en stigning i konvertering på hele 100% sammenlignet med deres tidligere responsive website.

Seneste artikler
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Shopify News – Oktober 2023
Shopify News – December
Shopify News – November 2023