Viden
Bliver din side hacket kan det koste dyrt på Google

Sikkerhed er et mere og mere centralt emne indenfor web, og det bliver kun mere og mere vigtigt at sørge for, at din hjemmeside er sikret mod hacking. Det kan nemlig koste dyrt ikke blot i din forretning (hvis det er en webshop), men også for din placering på Google.

En ny undersøgelse lavet af Wordfence, som er en af de førende virksomheder indenfor WordPress-sikkerhed, viser, at hackede sider lider store fald i deres placeringer på søgemaskinerne hvis de bliver hacket. Undersøgelsen er lavet på baggrund af 1605 respondenter.

Hvordan påvirker en hacket side din SEO-placering

Google ved godt, at risikoen for at hjemmesider bliver hacket er større end nogensinde før. Derfor advarer Google også besøgende, når de finder ud af en side bliver hacket. Google markerer således sider som er hacket på deres søgeresultater. Undersøgelsen viste dog, at der er huller i Googles måde at registrere hackede sider. Det er nemlig langt fra altid, at Google opfanger det, hvorfor du kan være hacket uden at vide det, hvis du bruger Google som værktøj til at tjekke. Der er både en dårlig og en god nyhed i ovenstående.

Undersøgelsen viste, at de 45% som blev registreret som hacket på Google så et drop i deres placering på Google. 9% af dem så et trafikfald på mere end 75%. Den gode nyhed var, at de 55% som Google ikke registrerede som hacket ikke så et fald i placering. Dog var de stadig hacket. Lektionen må derfor være: Lad være med at blive hacket, og hvis du gør skal du få fikset det inden Google finder ud af det.

 

Hvor lang tid tager det at fikse et hacket site?

Hvis det værste er ude og du er blevet hacket er det første du skal gøre selvfølgelig at få renset og sikret siden. Du kan selv rense din side ved at følge guiden her. Hvis det ikke er noget du kan eller vil sætte dig ind i kan vi hos Pandi Web selvfølgelig også hjælpe. Undersøgelsen viste, at 40,9% havde fået fikset deres side indenfor 1 dag efter at være blevet hacket. 16,6% brugte mere end en uge på at få renset siden og returneret siden til normalen. Den gennemsnitlige tid var 7,49 dage for at få renset sin side. Hos Pandi Web kan vi hjælpe dig samme dag. Skriv blot til [email protected].

Hvad koster det at have et hacket site?

Forebyggelse er altid bedre end oprydning. Hvis du selv vil sørge for, at du er så sikker som muligt så sørg for at holde alle plugins mv. opdateret løbende og fjern unødvendige temaer og plugins fra din hjemmeside da de blot udgør en sikkerhedsrisiko. Det er dog vigtig at du ved hvad du laver når du selv vil stå for opdateringen og det er vigtigt, at du altid har taget en backup inden du går igang. Undersøgelsen viste, at en hacket hjemmeside i gennemsnit kostede det der svarer til 16.600 danske kroner at rydde op efter i tid på rensning og tabte søgeresultater.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev en gang om måneden for at holde dig opdateret på digitale trends og nyheder indefra.

Seneste artikler
Sådan kan en online konfigurator øge dit salg
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Sådan kan en online konfigurator øge dit salg
Shopify News – December