Viden
5 steder AI kan gøre din hverdag lettere

AI er et af de hotteste emner i øjeblikket, og du kan nærmest ikke bevæge dig på de sociale medier uden at støde på hundredvis af selvudnævnte eksperter. Hos Pandi Web er vi eksperter i websites og udvikler til dagligt tunge tekniske løsninger. Jeg vil ikke gå så langt som at kalde os AI-eksperter, men vi er efterhånden stødt på en række værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde, og som måske kan hjælpe dig med at udføre en række opgaver. Nedenfor deler vi en række af de værktøjer. Det er et område, der udvikler sig utrolig hurtigt, og derfor er det altid en god idé, at du går kritisk til værks når du kigger dem igennem.

 

AI til tekstforfatning og idégenerering

Den store AI-samtalestarter har været ChatGPT, der med sin brede udgivelse i slutningen af 2022 for alvor satte gang i debatten og åbnede manges øjne for de fremskridt, der har været indenfor AI de senere år. ChatGPT kan bruges til alverdens ting og en af de første use-cases indenfor e-commerce og web generelt er hurtigt blevet forfatning af tekster til produkter og hjemmesider generelt. I starten var det lidt et grey-area fordi det var uvist, hvor meget Google ville slå ned på indhold skrevet af AI. Google har dog nu meldt klart ud (og det kan være, at det ændrer sig så tjek gerne selv op på det når du læser dette), at det handler om kvalitet og ikke om, hvem der har skrevet indholdet. Med andre ord vurderer Google primært om indholdet hjælper den besøgende. Så er det lige meget om det er ChatGPT eller dig selv der har skrevet det.

Med det in mente kan du altså sagtens få hjælp af ChatGPT til at skrive dine tekster. Den formulerer sig overraskende godt på dansk (og endnu bedre på engelsk), men for at få det optimale ud af værktøjet vil vi stadig anbefale, at du selv tilretter teksterne efter de er blevet udfærdiget af ChatGPT. Som med meget andet i ChatGPT vil outputtets kvalitet også afhænge af, hvor godt dit input er. Det kan derfor godt betale sig, at du øver dig og prompter på forskellige måder for at se, hvad der giver de bedste resultater.

 

ChatGPT (og andre lignende sprogmodeller) er også geniale til at producere idéer til dig. Hvis du eksempelvis har behov for en liste over potentielle emner til din blog kan det være en god sparringspartner for dig.

AI – Fra tekst til tale – få speaket dine videoer

AI er efterhånden nået langt i tekst-til-tale universet. Mange forbinder AI med meget robotagtige stemmer, men på flere og flere sprog bliver den langt mere menneskelig end vi er vant til. Et godt eksempel på det er Murf.ai. Med understøttelse på en del sprog kan du få speaket din tekst, som du så kan bruge til at placere over din video, som lydreklame eller lignende. I skrivende stund kan du stadig ramme nogle stemmer, som er robotagtige, men en stor del lyder langt mere menneskeagtige end vi er vant til og det vil kun gå i den retning over tid.

 

AI – Få et referat af dine møder

Microsoft er i skrivende stund ved at rulle ChatGPT-teknologien ud i Office-regi. Google er ved at gøre det samme med deres sprogmodel i deres online office tools. Det betyder rent lavpraktisk, at du snart vil kunne få input fra AI når du skriver tekster i Word, behandler dine e-mails eller eksempelvis til dine møder på Teams. Du vil således kunne få nedskrevet hele samtaler og bagefter bede AI’en om at give dig et referat, som du kan sende afsted som e-mail. Blot ét af mange eksempler på, hvordan det vil kunne bruges i praksis i dine onlinemøder. Bare husk at få filtreret “hallo, kan du høre mig” delen ud af referatet. Måske AI’en selv finder ud af at gøre det når det indgår i stort set alle møderne 😉

AI – Det visuelle arbejde online

AI kan også bruges til visuelt arbejde. Her er handler output også i høj grad om input. Så hvis du ikke selv er særlig kreativ bag skærmen kan det således også være svært at få et kreativt output fra den. Eksempler på visuelle AI’er er bl.a. Midjourney, der kan skabe billeder ud fra tekstinput. Det kan eksempelvis bruges til at lave billeder til blogindlæg, inspirationsbilleder og lignende. I den lidt mere definerende ende af skalaen findes der værktøjer, som kan udarbejde logoer til dig baseret på tekstinput og valg fra dig. Her er det igen vigtigt at understrege, at AI giver dig kvalitet ud fra dit input, så prøv gerne mange ting af inden du lader en AI bestemme, hvilket logo din virksomhed skal have. Uanset hvad, er det en spændende tid vi går i møde!

 

AI – Et Slack Hack

Hvis I bruger Slack, som intern kommunikation i jeres hverdag kan det ske, at en kanal løber løbsk (hvis I er mange i organisationen). Til det findes et værktøj, der kan scanne en kanal og opsummere den for dig.

 

Fremtiden indenfor AI på web er spændende

I skrivende stund går det utrolig stærkt indenfor AI, og ovenstående liste er et bud på, hvordan du kan komme i gang med at bruge AI i dit daglige arbejde. Vi er i den spæde start og hver dag udgives der nye værktøjer og de eksisterende udvides med nye muligheder. Om ét år ser listen givetvis anderledes ud, hvorfor det bedste råd vi kan give er, at du prøver værktøjerne af løbende og ser, hvad du kan bruge i din hverdag.

 

Skulle du have behovet for at få integreret et AI-værktøj i din forretning kan vi hjælpe dig med det hos Pandi Web. Kontakt os på [email protected] for at høre mere.

Seneste artikler
Shopify News – December
Shopify News – November 2023
Shopify News – Oktober 2023
Shopify News – December
Shopify News – November 2023